loopbaan
vliegveiligheid
verhalen
foto-album
feedback

 

Bestemmingen 


Er heerst verwarring over deze stad. Is het Koeweit. Of Kuweit. Of misschien Kuwait. Allemaal verschillende schrijfwijzen. Een problem dat zich met meerdere steden voordoet als we hun namen willen weergeven in de eigen taal, in onze taal, of met de Engelse benaming
. Ik houd me maar vast aan de Nederlandse schrijfwijze: Koeweit.

Kuweit stad staat niet bekend om zijn geweldige aantrekkingskracht. Het heeft niet veel te bieden aan entertainment, alcohol is er verboden, musea, shoppingmalls, historische sites zijn er er eigenlijk niet. Wat het wel kent is een goed crewhotel - het SAS Raddisson - waarover ik nog nooit een slecht woord heb gehoord. Integendeel het hotel wordt geroemd om zijn buffetten, zijn innemende personeel, de crewroom waar de koelkast de hele dag wordt bijgevuld met drankjes, snacks en sandwiches voor de late ontbijters.
Tegenover het hotel zit een Starbucks en daar vind je naast de koffie ook de Starbucks koffiemok met erop het bekendste stadsbeeld van de stad: de Koeweit watertorens.

 

 
Atlanta

Washington

Washington, hoofdstad van de U.S.A. en behorend tot het District Columbia (DC). Het is de enige stad in de Verenigde Staten die niet tot een staat behoort. Dit is een bewuste keuze geweest bij de oprichting van de Republiek om de onafhankeljkheid van de hoofdstad t.o.v. de staten te garanderen. DC wordt dus 2 andere staten omsloten namelijk Virginia en Maryland. Als bestemming is Washington bij KLM bemaningen populair. De directe omgeving van het hotel oogt vriendelijk, de beroemde Mall met zijn musea en monumentale bezienswaardigheden is goed bereikbaar met de metro, je kan er fietsen huren en shoppen - dat typische KLM buitenland vertier - dat kan zowel in de Pentagon Mall of de Potomac Outlet Mall. Voor een on-Amerikaans stukje Washington bezoek je Georgetown met zijn restaurants, terrasjes aan de Potomac rivier en, wederom, genoeg "shop" vertier door de aanwezigheid van nogal wat (kleding)winkels. En natuurlijk ook hier een Starbucks.

Londen

Londen is de oudste bestemming die KLM in haar netwerk heeft. De KLM werd op 7 oktober 1919 opgericht tijdens de ELTA, de Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling Amsterdam. De KLM kreeg meteen bij haar oprichting van Koningin Wilhelmina het predikaat "Koninklijk".                                          
Na een half jaar, op 17 mei 1920 werd de eerste KLM-vlucht uitgevoerd op de route Amsterdam-Londen. Het toestel was een Havilland DH-16. De piloot was Jerry Shaw. Aan boord waren als passagiers twee journalisten, en Engelse kranten als bagage. KLM vervoert dat jaar 345 passagiers, 22 ton vracht en 3 ton post.

Persoonlijke ervaring met de luchthaven van Londen, Heathrow, dateren van 1986, gedurende de periode dat de A310 2 x daags naar  Londen Heathrow,LHR, vloog. 
Zelfs op Londen heeft gedurende een bepaalde tijd een nachtstop vlucht plaats gehad. Het Hilton Hotel bevond zich op de luchthaven. Dat gaf zelfs de gelegenheid om onmiddellijk na aankomst met de metro naar het centrum van Londen te gaan, daar een musical te bezoeken en met een van de laatste metro's weer terug te komen op Heathrow. Zo kwam de kans om de magnifieke musical Cats van Andrew Lloyd Webber, in de Londense versie te zien. Mijn kinderen konden mijn enthousiasme later delen toen we dezelfde musical in New York op Broadway konden zien.
 
Ook Londen kent inmiddels verscheidene Starbucks etablissementen en dus ook daar een mok.

 

 

 


 

 

 

 

 

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 7-10-2012